16 cze

Co zjeŠ›Ä‡ w Cordobie

Co zjeŠ›Ä‡: Nasze typowe dania to “salmorejo”- zupa-krem z pomidorów, chleba i czosnku, “rabo de toro”- byczy ogon oraz “flamenquin” – zawijaniec z wieprzowiny z szynkÄ…. Gdy tylko rozpocznie siÄ™ wiosna jemy Š›limaki. Tak, tak, te robaki z róŠ¼kami… Wystarczy, Š¼e spróbujesz raz, a juŠ¼ nigdy wiÄ™cej nie powiesz, Š¼e to zŠ‚y pomysŠ‚! Kiedy temperatura roŠ›nie pijemy rozmaite “valgas”, poŠ‚Ä…czenie czerwonego wina ze sŠ‚odkimi, zimnymi napojami. I pamiÄ™taj, Š¼e wina “Montilla-Moriles” pochodzÄ… z Cordoby.

related posts

add a comment